Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

08-01-2019

Zo verlaag je de vaste lasten

Iedereen kent het, de vaste maandelijkse lasten. Doorgaans worden ze automatisch afgeschreven. Maar wat krijg je eigenlijk voor al dat 'gemak'? 

Wie de vaste lasten maandelijks af laat schrijven doet dat over het algemeen omdat zoiets handig is. Want daardoor kun je geen rekening meer over het hoofd zien. Maar het gevaar is, dat je er dan helemaal niet meer naar omkijkt en stap voor stap terecht komt in een situatie waarbinnen heel wat periodieke betalingen achteraf nutteloos blijken te zijn. Om daar eens kritisch naar te kijken is vaak de eerste stap op de weg naar forse besparingen. 

Hoe zit het met het abonnement voor je mobiele telefoon?

Over het algemeen lopen de meeste telefoonabonnementen twee jaren. En worden ze stilzwijgend verlengd. Loopt jouw abonnement al langer dan twee jaren? Informeer dan naar de mogelijkheden, want dan hebben de meeste providers mogelijkheden de maandelijkse lasten te verlagen. Immers het terugbetalen van die 'gratis telefoon' die vaak bij een abonnement is inbegrepen, is na 24 maanden voorbij. Daardoor ontstaat ruimte de maandelijkse kosten te verlagen. Maar je moet er dus wel vaak zelf om vragen. Door het omzetten van je abonnement kun je dezelfde belminuten en mb’s houden, maar tegen een lager tarief.

Stem de verzekeringen af op de risico’s

Verzekeringen worden afgesloten uitgaande van de behoefte op dat moment. Maar behoeftes veranderen. En daarom zouden verzekeringen gewoon moeten meeveranderen. Vaak kan dat alleen al een besparing aan maandlasten geven. 

Zeg de sportschool waar je toch niet heen gaat gewoon op

Loop eens door je vaste lasten heen via internetbankieren. Grote kans dat je incasso’s tegen komt van abonnementen die je net zo goed kunt opzeggen. Het kan gaan om een sportschool, maar bijvoorbeeld ook om tijdschriften of een pechhulp service voor een auto die je niet meer bezit. Het zijn periodiek terugkerende kosten waar je op bespaart zonder dat je er last van hebt.

Kan de energierekening omlaag?

Blijf je trouw aan jouw energiebedrijf? Ook dat kan geld kosten. Pak je laatste jaarafrekening er eens bij en bel met een ander energiebedrijf. Andere energiebedrijven verstrekken vaak hoge kortingen om jou als klant binnen te krijgen. Na twee jaren vervalt de korting, en dan kun je weer op zoek naar een ander energiebedrijf.

Kan jouw hypotheek goedkoper?

De hypotheekrente staat nu historisch laag. Betaal jij nog een rente boven de 4 of 5 procent? Het oversluiten van de hypotheek of het openbreken van de huidige rentevast periode kan lonend zijn. Je bent wel een boeterente verschuldigd, maar dat wil nog niet zeggen dat er niet bespaard kan worden. 

Breng eens in kaart wat er periodiek van jouw rekening wordt afgeschreven. Grote kans dat je rigoureus kunt schrappen in de vaste lasten.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens