Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

15-08-2017

Het heeft gestormd. Wat doet de verzekeraar?

In het weer lijken de pieken en de dalen elkaar steeds sneller op te volgen. Schade door bijvoorbeeld hagel en storm komt dan ook steeds vaker voor en ook in een hevigere vorm. Waar mag je op rekenen?

Natuurlijk speelt het soort polis een belangrijke rol. Bij een woonhuisverzekering zal stormschade bijvoorbeeld vaak wel meeverzekerd zijn. Maar of dat bij een autoverzekering ook zo is...
En dan de eigen risico's. Wat krijg je eigenlijk uitgekeerd van de verzekeraar?

Stormschade aan jouw huis – Wat nu?

Bij schade door storm is de eerste prioriteit om verdere schade te voorkomen. Wanneer door storm het dak beschadigd werd wil je er natuurlijk eerst voor zorgen dat het dak snel weer dicht wordt gemaakt. Want nóg meer schade wil je vanzelfsprekend voorkomen. Sterker nog, ook de verzekeraar gaat daar van uit. Snel dichtmaken dus.
Dit hoef je overigens niet zelf te doen. Bij een eigen woning schakel je de verzekeraar in. En bij een huurhuis bel je gelijk met de verhuurder. Zij zullen ervoor zorgen dat hulp wordt ingeschakeld.
Maak gelijk foto’s van de schade. Dit kan later van pas komen bij de schadeafwikkeling.

De meeste opstalverzekeringen bieden gewoon dekking tegen stormschade. Er geldt vaak wel een extra eigen risico van bijvoorbeeld 0,2 procent van de herbouwwaarde, met bijvoorbeeld een minimum van 225 euro en een maximum van 500 euro.

Ook stormschade aan inboedel verzekerd

Ook je inboedel kan beschadigd raken door storm. Je huis is bijvoorbeeld door stormschade niet meer waterdicht, dus komt regenwater of zelfs hagel de woning binnen. Die schadeclaim kun je indienen op de inboedelverzekering. Schade aan de woning zelf valt uiteraard onder de opstalverzekering. 

Is stormschade aan de auto verzekerd?

Stormschade is verzekerd als je auto WA beperkt casco of WA casco verzekerd is. Is de auto uitsluitend WA verzekerd, dan zal de verzekeraar geen stormschade kunnen vergoeden.

Hoe zit het met de caravan en stormschade?

Ook op de caravanverzekering kan het meeverzekerd zijn. In het verleden was het een standaarddekking, maar verzekeraars maken er steeds vaker een aanvullende dekking van. Stormschade komt namelijk nogal eens voor. Vooral op vakantie in bepaalde delen van Europa heb je een verhoogde kans op hagel- en stormschade. Het gebied rond het populaire Gardameer is bijvoorbeeld een plek waar vaak schades ontstaan aan caravans. 

Wat dat betreft kan het erg verstandig zijn tijdig na te gaan of op de caravan- (en de auto-)verzekering het risico van storm en hagelschade is meeverzekerd.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens